Amikor a férfi idősebb Posted in: Párkapcsolat, Szerelem

A címben szereplő mondást mindenki ismeri, mégis gyakran összehúzzuk szemöldökünket, ha egy fiatal lányt egy olyan idős férfi oldalán látjuk, aki akár az apja is lehetne. Az a hölgy sem kerülheti el a rosszalló pillantásokat, aki nála jóval fiatalabb társat választ. Vajon miért vonzódnak az emberek jóval idősebb vagy fiatalabb partnerhez? 

Régebben inkább elfogadták azokat a kapcsolatokat, melyben jelentős korkülönbség volt, mivel a szülők gyakran gyermekük megkérdezése nélkül boronálták össze a fiatalokat a vagyon egyesülése, illetve előnyös üzleti kapcsolatok építése érdekében. Ilyenkor nem igazán számított, hogy a vőlegényjelölt esetleg húsz évvel idősebb a menyasszonynál; nem kellett tartani a kíméletlen kritikától, hiszen szülői beleegyezéssel történt a házasság.

A pszichológusok szerint azok a kapcsolatok, melyben nagy a korkülönbség, a számtalan akadály és probléma ellenére felfokozott, ugyanakkor kiszámíthatatlan boldogság és szenvedély forrásai. Ezt a típusú kapcsolatot az idősebbik fél érettsége, tapasztalata gazdagítja, míg a fiatalabbik fél a hajtóerő, aki energiáját, vitalitását viszi a kapcsolatba.

AMIKOR A FÉRFI AZ IDŐSEBB

Ez a gyakoribb verzió, és úgy tűnik, a társadalomban egyre elfogadottabb, ha a férfi jóval idősebb párjánál. Az idősebb férfiak sokszor azért választanak fiatalabb partnert, mert intenzívebb életre vágynak, illetve szeretnék magukat ismét fiatalnak érezni. Előfordul, hogy becsapják magukat, és egy idő után rájönnek, hogy a kor ellen így nem lehet küzdeni. A fiatalabb hölgyek sokszor az apát keresik az idősebb férfiban, aki magabiztos és védelmező. Az anyagiak is szerepet játszhatnak: a fiatal lány idősebb, egzisztenciával rendelkező férfit keres, de ez már nem a szerelem kategóriába tartozik.

AMIKOR A HÖLGY AZ IDŐSEBB

Érdekes módon ezt már nem veszik olyan természetesnek, mint az előző formációt. Az emberek legtöbbször elkezdenek kombinálni, hogy a kiéhezett nő bizonyára pénzével fogta meg az ifjút némi szexuális szolgáltatás fejében. Ez persze csak egy rosszindulatú megközelítés. A szakemberek szerint egy fiatal férfi azért vonzódhat nála jóval idősebb nőhöz, mert több gyengédségre, megértésre és főképp toleranciára vágyik. Az idősebb nők általában türelmesebbek, és elnézőbbek, már nem vágynak a tökéletes férfira, tudják, hogy ilyen nem létezik. (Ahogy tökéletes nő sem.) Az idősebb nő több melegséget nyújt a fiatalabb férfinak, mint amit egy vele egykorútól vagy fiatalabbtól kaphatna, és ráadásul elfogadja hibáit, nem akarja mesebeli herceggé változtatni.

 

EGY KIS STATISZTIKA

A pasi 5-10 évvel fiatalabb – 4%
A pasi 2-5 évvel fiatalabb – 5%
A pasi 1-2 évvel fiatalabb – 4%
Kb. ugyanaz az életkor – 23%
A pasi 1-2 évvel idősebb – 29%
A pasi 2-5 évvel idősebb – 24%
A pasi 5-10 évvel idősebb – 11%

Szex Tippek Trükkök